Laivaston Radioamatöörit RY.
                        OH1AJ, OH1AT, OH1NAVY
                     Pansion Sotilasradioamatöörit 
                                 OI1AY, OI1AXA


Perinneradio-
tapahtuma

6.12.2008

 

Perinneradiotapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja - yli 40v - veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan.

"Vanhat veteraaniradiot on jälleen kaivettu kätköistään, hiljaa herätelty ja rakkaudella kunnostettu. Jo kauan sitten mustuneiden radioputkien katodit, hilat ja anodit heräävät vuosikymmenten unestaan ja alkavat työnsä. Punottaen, kohisten ja värähdellen ne tuottavat äänimaailman, jonka esipolvemme ovat kuulleet...usein tykkienkin jylistessä taustalla. Vanhojen varusvarastojen tunkan ja otsonin tuoksujen sekoittuessa, niiden ohuet , uikuttavat tai jopa kähisevät signaalit  tunkeutuvat taas sähkömagneettiseen spektriin kuin huutona menneisyydestä." 

Koe oma osasi tuosta ainutlaatuisesta tunnelmasta ja osallistu Perinneradiotapahtumaan 6.12.2008.

Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta ovat tervetulleita mukaan!

Johtoasemana toimii Laivaston Radioamatöörit OH1AJ,  käyttäen sotilasradioamatööriasemansa kutsua OI1AY/s.

Jos osallistut tapahtumaan vanhalla perinneradiolla, ilmoittaudu tapahtumaan oman tolppataajuutesi saamiseksi. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Antero Tanninen OH1KW osoitteeseen: oh1kw@sral.fi.
Anna ilmoituksessasi seuraavat tiedot: aseman kutsu, perinneradion tyyppi, tarkka QTH, operaattori sekä mode millä workit eli CW, AM tai molemmat. Jos tx toimii vain kiteellä niin ilmoita kidetaajuudet, joita aiot käyttää. Ilmoittaudu mahdollisimman pian, jotta saat oma tolppataajuutesi
.
Tästä linkistä
osallistujat_6_12_2008 löydät jo ilmoittautuneiden perinneradioamatöörien tiedot ja työskentelytaajuudet . (Listaa päivitetään parin päivän välein välein).

llmoittautumistilanne 12.11.2008: Tolppataajuuksia taas käytössä, koska laajensimme aluetta 3700 kHz yläpuolelle.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntaina 16.11.2008. Mutta jos tolppataajuudet on jo jaettu, toivomme Sinun silti osallistuvan  tapahtumaan vasta-asemana omalla perinneasemallasi. Tietenkin voit käyttää tunnuksesi jäljessa myös /s-tunnusta, jos asemasi täyttää perinneasemalle aseteut kriteerit.

Ja kuten edellä jo mainittiin, vasta-asemina kaikki "kynnelle kykenevät" radioamatööriasemat ovat tervetulleita työskentelemään perinneradioasemien kanssa..

Sopivia kiteitä voi löytyä tarvittaessa myös perinneradistien kidepankista.  Jos tarvetta... tiedustele!

 

Työskentelyajat: HUOM ajat päivitetty, ettei mennä päällekkäin "Kuutosten kuudennen päivän Cupin kanssa"

CW 6.12.2008 klo 12-14 SA
AM  6.12.2008 klo 14-16 SA

Tolppataajuudet: Osallistuville perinneasemille varataan ilmoittautumisjärjestyksessä tolppataajuuksia siten, että pienitehoiset asemat saavat CW-taajuuksia 3510 kHz:stä ylöspäin 6 kHz:n välein. Berttojen ja muiden mahdollisten isompitehoisten (abt 80 - 100 W) asemien CW tolppataajuudet sijoitetaan välille 3600 - 3790 kHz ja kaikki AM asemat välille 3600 - 3800 kHz 12 kHz:n välein. Kideohjatuille CW lähettimille annetaan taajuus em. 6 kHz:n jaotuksen mukaan parin kHz:n tarkkuudella. Jos kerho tms. järjestää samalle paikkakunnalle useampia perinneasemia, annetaan näille taajuudet mahdollisimman etäälle toisistaan. 160 metrille annetaan haluttaessa myös taajuuksia välille 1810 - 1850 kHz.

 

Crossband: Ennen varsinaista CW-osaa, kello 07-09, kokeillaan myös crossband-yhteyksiä taajuuspareilla: 1820 kHz & 3556 kHz ja 7020 kHz & 3556 kHz (rx & tx).
Ks. tilanne em. "osallistujat_6_12_2008" linkistä.

Lisämerkki: Perinneasemat käyttävät kutsumerkkinsä jäljessä lisämerkkiä /s.

Perinneaseman määrittelyn, kidepankki ja muut ohjeet ja paljon asiaan liittyvää tietoa löydät tästä Jukan  OH2MEE:n linkistä:

http://www.kolumbus.fi/jukka.x.rintala/Perinneradio/

Muuta asiaan liittyvää, kommentteja, lisäinfoa jne.

- Karin, OH2NAS ja Matin OH2PO tarkempi työskentelysuunnitelma 6.12.2008 (Exel-taulukko)
- Perinneradiotapahtuman "kenraaliharjoitus", niille jotka tahtovat testata laitteitaan 30.11.2008
-Arvoisat perinneradiotapahtumaan osallistuvat Teille kaikille pyyntö! Ottakaa digikuvia asemastanne ja lähettäkää ne Antero OH1KW:lle lyhyen selostuksen kera, niin kokoan niistä yhteenvedon.
-Tästä linkistä löydät viime vuoden itsenäisyyspäivänä järjestetyn perinneradiotapahtuman albumin hienoine kuvineen.
-Ja tästä linkistä viimeisen eli 4.6.2008 pidetyn perinneradiotapahtuman albumin.

-Osanottajalistaa on vielä hieman päivitetty (tilanne 3.12.2008), joten printtaa viimeinen versio
Ylempänä olevasta "osallistujat..." linkistä.

Tästä linkistä pääset 6.12.2008 perinneradiotapahtuman albumiin. Jos et vielä ole ehtinyt lähettää omia asemakuviasi, tee se pikapuoliin. (osoite: OH1KW at SRAL.FI)

 

 

 

Sivu päivitetty: 3.12.2008/AT